1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

انتخاب نخست وزیرجدید تایلند

۱۳۸۷ آذر ۲۵, دوشنبه

رهبر اپوزیسیون تایلند، پس از مدتها ناآرامی سیاسی در این کشور، با اکثریت شکننده‌ای به عنوان نخست وزیر انتخاب شد. آبهیسیت وجاجیوا ۴۴ سال دارد و چهارمین رییس دولت تایلند پس از کودتای نظامی در سال ۲۰۰۶ است.

https://p.dw.com/p/GGdE
آبهیبیست وجاجیوا
آبهیبیست وجاجیواعکس: AP

وجاجیوا جانشین «سومچایی وونگساوات» شده که اوایل ماه دسامبر، پس از رای دادگاه قانون اساسی برای منحل شدن حزب" قدرت مردم" و منع فعالیت برخی رهبران این حزب، از فعالیت سیاسی کناره گرفت.

هواداران نخست وزیر پیشین کوشیدند پس از اعلام نتیجه‌ی انتخابات، ساختمان مجلس این کشور را محاصره کنند. این در حالی است که طرفداران اپوزیسیون در ماه نوامبر، فرودگاه بانکوک را یک روز اشغال کرده بودند. آنها خواستار استعفای سومچایی از نخست وزیری و کوتاه شدن دست حمایت وی از تاکسین شیناواترا بودند. تاکسین نخست وزیر اسبق تایلند است که به دلیل تخلف‌های سیاسی و مالی به خارج گریخته و در تبعید به سر می‌برد.

وجاجیوا آرای موافق با خود در مجلس تایلند را به حزب اقلیت دمکرات و چند حزب کوچک دیگرمدیون است. رسانه‌های تایلندی و از جمله نشریه‌ی "ناسیون" خبر داده‌اند که موافقان دولت قبلی، مبلغی حدود یک و نیم میلیون دلار به نمایندگان حزب دمکرات پرداخته‌ بودند تا با نخست وزیری وجاجیوا مخالفت ورزند. روشن نیست که آیا نخست وزیر جدید تایلند، همراهی سایر گروه‌های اپوزیسیون را که در مجلس نماینده‌ای ندارند، جلب خواهد کرد یا خیر. "اتحاد خلق برای دمکراسی"، از جمله این گروه‌هاست. این جریان که توانست یک هفته‌ی تمام، فرودگاه بانکوک را اشغال کند، زنجیره‌ای مطالبات برای همراهی با دولت جدید طرح کرده که انجام آنها، دشوار به نظر می‌رسد. یکی از این خواست‌ها، مجازات احزابی است که تقلب انتخاباتی کرده باشند.

آبهیسیت وجاجیوا، نخست وزیر جدید تایلند ۴۴ ساله است و چهارمین رییس دولت این کشور پس از کودتای نظامی سال ۲۰۰۶ به شمار می‌رود. وی عمدتا به قشرهای میانه‌حال و تحصیلکرده ‌‌‌‌در بانکوک پشتگرم است. تمایل روستاییان و ساکنان شهرهای کوچکتر تایلند، به وی که متولد انگلستان و دانش‌آموخته‌ی آکسفورد است، ناچیز است.

آبهیسیت وعده کرده که نخست وزیر همه‌ی تایلندی‌ها باشد. او در نظر دارد اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی برای مشارکت در اقتصاد کشورش را بیش از پیش جلب کند. وی در عین حال اعلام کرده در تصمیم تاکسین، نخست وزیر پیشین برای خصوصی سازی برخی شرکت‌های دولتی، تجدید نظر خواهد کرد. ناآرامی‌های چند ماه گذشته در تایلند و اشغال فرودگاه بانکوک، اخلالی جدی در اقتصاد این کشور به ویژه صنعت جهانگردی ایجاد کرده است.