1. رفتن به محتوا
  2. رفتن به مطالب اصلی
  3. رفتن به دیگر صفحات دویچه وله

سفير جديد امريکا در کابل، در تلاش تطبيق استراتژي اوباما

۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۳, چهارشنبه

آیکن بیری:"زماني که من از رهبر پاکستان شنيدم، از قوماندان نيروهاي نظامي اين کشور و رهبر بخش استخباراتي اين کشور شنيدم، به صورت عام گفتند، بله، ما طالبان را ساخته ايم. اين مساله قدم اول است..."

https://p.dw.com/p/HpUv
سفيرجدیدآمریکا: تلاش ها جريان دارد که انتخابات در فضاي امن برگزار شود، اما گفت در اين راستا چالش هاي وجود خواهد داشت.
سفيرجدیدآمریکا: تلاش ها جريان دارد که انتخابات در فضاي امن برگزار شود، اما گفت در اين راستا چالش هاي وجود خواهد داشت.عکس: DW/US Embassy Kabul

جنرال آيکن بيري، سفير جديد امريکا در کابل مي گويد تطبيق استراتژي جديد باراک اوباما، رييس جمهور امريکا در افغانستان دراولويت کاري اش قرار دارد.

آيکن بيري که پيش از اين دو بار به حيث جنرال در بخش نظامي در افغانستان ايفاي وظيفه نموده است، مي گويد استراتژي امريکا در رابطه به افغانستان و پاکستان سه بخش دارد؛ اين استراتژي شامل مسايل امنيتي، توسعه و ديپلماسي براي حل مشکل افغانستان مي شود.

همچنان وي از تلفات ملکي اي که در اين اواخر در ولايت فراه رخ داده است، ابراز تاسف کرد و گفت: سوال در اين رابطه نه تنها به حضور نيروهاي خارجي که به روابط افغانستان و ايالات متحده و جامعه جهاني ارتباط مي گيرد.

اوعلاوه کرد که ايالات متحده امريکا در تلاش است نيروهاي اردو و پليس ملي افغانستان را تقويت نمايد تا اين نيروها توانايي دفاع از کشور و مبارزه با هراس افگنان را داشته باشند.

آيکن بيري گفت تلاش ها با همکاري سفارت امريکا در اسلام آباد وجود دارد تا راه حلي براي مشکلات منطقه به وجود آيد.

آيکن بيري گفت تلاش ها با همکاري سفارت امريکا در اسلام آباد وجود دارد تا راه حلي براي مشکلات منطقه به وجود آيد.
آيکن بيري گفت تلاش ها با همکاري سفارت امريکا در اسلام آباد وجود دارد تا راه حلي براي مشکلات منطقه به وجود آيد.عکس: AP

آيکن بيري که در نشست سه جانبه ي رييس جمهوران امريکا، افغانستان و پاکستان اشتراک داشته است، در زمينه ي مشکل طالبان مي گويد: "زماني که من از رهبر پاکستان شنيدم، از قوماندان نيروهاي نظامي اين کشور و رهبر بخش استخباراتي اين کشور شنيدم، به صورت عام گفتند، بله، ما طالبان را ساخته ايم. اين مساله قدم اول است. حالا صحبت هايي که در اين ارتباط در واشنگتن ميان مقام هاي سه کشور صورت گرفته است، اقدام هايي است براي حل مشکلات".

پيش از اين خبرهايي نشر شده است مبني بر اين که رييس جمهور باراک اوباما با رييس جمهور حامد کرزي در مورد تعيين يک مقام اجرايي در حکومت افغانستان با صلاحيت هاي مشابه يک نخست وزير به توافق رسيده اند.

سفير جديد امريکا در کابل مي گويد، اين مساله به دولت افغانستان بر مي گردد. او مي گويد: "اين يک سوالي است که کاملاً مربوط به اداره ي کرزي مي شود. مردم و مسوولان حکومتي شما حق دارند روي ساختاري کار کنند تا اداره اي با کيفيت و شفافيت به وجود بيايد. و اين سوالي است که مربوط مردم شما مي شود تا چه نوع ساختار را براي شان بهتر مي دانند".

آيکن بيري افزود که امريکا در اين مورد موقعيت و جهت خاصي ندارد.

در همين حال، اخيراً جنرال مک کر نن، قوماندان امريکايي نيروهاي ناتو در افغانستان نيز برکنار شده است. مک کر نن در حالي برکنار مي شود که به دليل تلفات افراد ملکي در ولايت فراه، اعتراض ها عليه نيروهاي خارجي افزايش يافته است. به باور برخي ها، برکناري جنرال مک کرنن با تلفات ملکي در فراه مي تواند ارتباط داشته باشد. از سوي ديگر، برخي رسانه هاي غربي گفته اند پس از اين که جنرال پتريوس مسووليت فرماندهي واحد مرکزي نيروهاي امريکا در خاورميانه را به عهده گرفت، نتوانست روابط خوبي با آقاي مک کر نن برقرار نمايد.

اما آقاي آيکن بيري مي گويد برکناري جنرال ديويد مک کر نن ارتباطي با تلفات افراد ملکي در فراه و نيز با گذشته ندارد، بلکه در سلسله تغييراتي است که با اعلام استراتژي جديد امريکا صورت گرفته است.

همچنان سفير امريکا در کابل گفت: تلاش ها جريان دارد که انتخابات در فضاي امن برگزار شود، اما گفت در اين راستا چالش هاي وجود خواهد داشت. به گفته ي وي، تعهد نمودن 100 ميليون دالر از سوي امريکا براي انتخابات افغانستان، بيانگر اهميت اين انتخابات براي امريکا مي باشد.

در همين حال، گزارش هايي نيز نشر شده است که در حملات اخير در ولسوالي بالا بلوک ولايت فراه، از فاسفور سفيد نيز استفاده شده است. جنرال آيکن بيري مي گويد نيروهاي امريکايي از فاسفور فقط براي روشني هوا در شب استفاده مي کنند، اما هرگز از اين ماده در ميان مردم استفاده نمي کند.

فرهمند، کابل

ویراستار: یاسر